I. Sıralama
1. Görünüşe göre sınıflandırma
(1) Açık tip
Açık tip dolaplarda kapı panelleri yoktur veya kapı panellerinin sadece bir kısmı vardır ve yan paneller yoktur.Ama yeterince güvenli değiller ve dış faktörler tarafından kolayca rahatsız oluyorlar..
(2) Yarım kapalı tip
Yarım kapalı dolapların genellikle sadece ön kapıları vardır ve havalandırma ve ekipman güvenliğini sağlamak için yan paneller ayarlanır.Nispeten istikrarlı çevresel koşullara sahip ekipmanlar için uygundurlar., örneğin ağ ekipmanları ve depolama ekipmanları.
(3) Kapalı tip
Kapalı tip dolaplar tamamen kapalıdır ve kapalı kapı panelleri vardır.Ama gerçek koşullara göre ısı dağılımı tedavisi gereklidir..
(4) Duvarlı tip
Duvara monte edilmiş dolaplar duvara sabitlenebilir ve zemin alanı almaz. Boyutları küçük, kurulumu kolay ve yapısı basit.Küçük alanlara uygundurlar ve genellikle hafif ağ ekipmanları kurmak için kullanılırlar., örneğin yönlendiriciler ve anahtarlar.
2. Amaca göre sınıflandırma
(1) Sunucu dolabı
Sunucu dolapları, sunucu ekipmanlarını saklamak ve yönetmek için özel olarak kullanılan dolaplardır. Genellikle büyük kapasiteye sahiptir, birden fazla sunucuyu barındırabilir,ve iyi ısı dağılımı ve güç yönetimi fonksiyonları sağlarSunucu dolabı, sunucular arasındaki bağlantıyı ve veri aktarımını kolaylaştırmak için dolabın içindeki kablolamayı, ağ erişimini vb. dikkate alır.
(2) Ağ dolabı
Ağ dolapları, anahtarlar, yönlendiriciler, güvenlik duvarları vb. gibi ağ ekipmanlarını depolamak ve yönetmek için kullanılır.Kabin, ağ ekipmanlarının bağlantısını ve yönetimini desteklemek için uygun kurulum alanı ve kablolama kanalları sağlar.Ağ dolapları havalandırma, ısı dağılımı ve güç yönetimi gibi faktörleri de dikkate alır.
(3) İletişim dolapları
İletişim dolapları, telefon anahtarları, iletim ekipmanları, optik fiber terminalleri vb. gibi iletişim ekipmanlarını depolamak ve yönetmek için kullanılır.Genellikle iletişim ekipmanlarının monte edilmesi için uygun yapılara ve konfigürasyonlara sahiptirler.Aynı zamanda, iletişim ekipmanlarının normal çalışmasını ve veri aktarımının istikrarını sağlamak için iyi koruma ve izolasyon performansı sağlamalıdırlar.
(4) Kontrol dolapları
Kontrol dolapları esas olarak PLC'ler, invertörler, dokunmatik ekranlar vb. gibi otomasyon ekipmanlarını ve kontrol sistemlerini kurmak için kullanılır.müdahale karşıtı ve kompakt yapısal tasarım, ve ayrıca kontrol ekipmanlarının güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamak için uygun yalıtım ve koruma sağlar.
2Alışveriş ipuçları.
1Büyüklüğüne ve kapasitesine bakın.
Şirketin kullanım senaryosuna ve kurulacak ekipmanlara göre uygun kapasiteye sahip bir dolap seçin.Orta ve büyük dolaplar.
(1) Küçük dolap
Küçük dolaplar genellikle 4U ile 12U arasında bir yüksekliğe sahip dolaplara atıfta bulunur. Bu dolap küçük ofisler, küçük veri merkezleri veya kişisel kullanım için uygundur ve daha az cihaz yerleştirebilir,örneğin ağ anahtarları, yönlendiriciler, küçük sunucular vb.
(2) Orta dolap
Orta büyüklükteki dolaplar genellikle 18U'dan 42U'ya kadar yüksekliğe sahip daha büyük kapasiteye sahiptir. Bu dolap orta büyüklükteki işletmeler veya veri merkezleri için uygundur ve daha fazla sunucuyu barındırabilir,Ağ cihazları ve depolama cihazları.
(3) Büyük dolap
Büyük dolaplar genellikle 42U'dan fazla bir yüksekliğe sahip dolaplara atıfta bulunur ve bazıları 48U'ya veya daha yüksek bir yüksekliğe ulaşır.Bu dolap, büyük veri merkezleri veya çok sayıda cihazın kurulması gereken ortamlar için uygundur., ve daha fazla sunucu, ağ cihazı, depolama cihazı ve güç cihazı barındırabilir.
2Havalandırmaya ve ısı dağılmasına bakın.
Bir dolap seçmeden önce, öncelikle iyi havalandırma ve ısı dağılımı tasarımı, iyi ısı dağılımı performansı olan metal malzeme ile bir dolap seçin,iyi havalandırma ekipmanları ve uygun ekipmanların miktarı ve boyutu, ekipmanların ısı üretimine göre, ekipmanların dolabın içinde uygun bir çalışma sıcaklığını koruyabilmesini ve ekipmanların normal çalışmasını etkilememesini sağlamak için.
3Kablo bakımı
Bir dolap seçmeden önce, kablo yönetimi yuvaları, etiketler, kablolama kanalları vb.donanımları etkili bir şekilde kablolamak ve bakım yapmak içinAyrıca dolabın daha sonra temizlik, bakım ve parçaların değiştirilmesi için tasarımı dikkate almalısınız.
III. Temel Bilgiler
1Temizlik becerileri.
Dolabın temizleme sıklığı genellikle her çeyrekte bir veya yarım yılda bir kez olur, bu da toz ve diğer atıkların birikmesini önlemeye yardımcı olur.Elektrikli bileşenlere dokunmaktan ve kazara yaralanmaya veya hasara neden olmaktan kaçınmak için ilgili ekipmanın gücünü kapatmayı unutmayın.Tozu temizlerken, ekipmanların ısı dağıtım deliklerini, fanlarını ve filtrelerini temizlemeye özel dikkat edin.
2- Bakım becerileri
Temizlik, denetim, bakım ve diğer bağlantıları içeren düzenli bir bakım programı geliştirmek ve bakım süresi de dahil olmak üzere tam bir bakım süreci ve kayıtları oluşturmak,bakım içeriği, bakım personeli ve diğer bilgiler, kabinin kapsamlı ve ayrıntılı bir inceleme ve bakımı yapabilmek için.
3. Önlemler
Dolabı kullanırken, taşıdığınız ekipmanın dolabın yük taşıma kapasitesini aşmamasına dikkat etmeniz gerekir, aksi takdirde dolabın deforme olmasına veya çökmesine neden olur.Ekipmanın ve personelin güvenliğine zarar verenEk olarak, dolabın su, toz, titreşim vb. tarafından etkilenmemesi için kuru, havalandırılmış ve güvenli bir yere yerleştirilmesi gerekir.ekipmanların normal çalışmasını ve verilerin güvenliğini sağlamak için.
4. Özet
Bir dolap satın alırken, boyut kapasitesi, havalandırma ve ısı dağılımı, kablo bakımı,ve mikrofonların varlığı veya yokluğuBu satın alma bilgilerini anladıktan sonra, işletmenin ihtiyaçlarına ve bütçesine göre uygun ve yüksek kaliteli bir dolap seçebilirsiniz.