Aixton Sınıfı: OTDR Uygulaması

August 25, 2022
hakkında en son şirket haberleri Aixton Sınıfı: OTDR Uygulaması

11. Geri saçılma yöntemi nedir?

Cevap: Geri saçılma, fiberin uzunluğu boyunca zayıflamayı ölçme yöntemidir.Fiberdeki optik gücün çoğu ileriye doğru yayılır, ancak küçük bir kısmı yayıcıya doğru geri saçılır.Geri saçılmanın zaman eğrisini gözlemlemek için aydınlatıcıda bir spektroskop kullanmak, bir uçtan sadece bağlanan tek tip fiberin uzunluğunu ve zayıflamasını ölçmekle kalmaz, aynı zamanda yerel düzensizlikleri, kırılma noktalarını ve eklemlerin ve konektörlerin neden olduğu hasarı da ölçebilir.Optik güç kaybı.


OTDR, optik kablo hatlarının kaybını, uzunluğunu vb. ölçmek için geri saçılımı kullanır.


12. Optik Zaman Alanı Reflektometresinin (OTDR) test prensibi nedir?İşlev nedir?

Cevap: OTDR, ışığın geri saçılması ve Fresnel yansıması prensibine göre yapılır.Zayıflama bilgisi elde etmek için ışık fiberde yayıldığında üretilen geri saçılan ışığı kullanır.Fiber zayıflamasını, ek kaybını, fiber arıza yerini ölçmek için kullanılabilir ve uzunluk boyunca optik fiberlerin kayıp dağılımını anlamak, optik kabloların yapımında, bakımında ve izlenmesinde önemli bir araçtır.Ana indeks parametreleri şunları içerir: dinamik aralık, hassasiyet, çözünürlük, ölçüm süresi ve ölü bölge.


13. OTDR'nin kör noktası nedir?Teste etkisi ne olacak?Gerçek testte kör nokta ile nasıl başa çıkılır?

C: Genellikle, hareketli konektörler ve mekanik eklemler gibi karakteristik noktalardan yansımanın neden olduğu OTDR alıcı ucunun doygunluğunun neden olduğu bir dizi "kör nokta" kör bölge olarak adlandırılır.

Optik fiberdeki kör bölge iki tipe ayrılır: olay kör bölgesi ve zayıflama kör bölgesi: aktif konektörün müdahalesinden kaynaklanan yansıma zirvesi, yansıma zirvesinin başlangıç ​​noktasından alıcı doygunluğuna kadar olan uzunluk mesafesi zirve, olay kör bölgesi olarak adlandırılır;Aktif konektörün müdahalesi, bir yansıma zirvesine neden olur, yansıma zirvesinin orijinden diğer olayların tanımlanabileceği noktaya kadar olan mesafe, zayıflama ölü bölgesi olarak bilinir.

OTDR'ler için kör bölge ne kadar küçükse o kadar iyidir.Darbe genişlemesinin genişliğinin artmasıyla ölü bölge artacaktır.Darbe genişliğini artırmak ölçüm uzunluğunu artırsa da ölçüm ölü bölgesini de artırır.Bu nedenle, optik fiberi test ederken, OTDR aksesuarının optik fiberinin ve bitişik olay noktalarının ölçümü Fiberin uzak ucunda ölçüm yaparken dar darbeler ve geniş darbeler kullanın.

14. Bir OTDR farklı lif türlerini ölçebilir mi?

Cevap: Çok modlu bir fiberi ölçmek için tek modlu bir OTDR modülü kullanılırsa veya 62,5 mm çekirdek çapı gibi tek modlu bir fiberi ölçmek için çok modlu bir OTDR modülü kullanılırsa, fiber uzunluğu ölçüm sonuçları etkilenebilir, ancak fiber kaybı, optik konektör kaybı ve geri dönüş kaybı sonuçları gibi faktörler yanlıştır.Bu nedenle, optik fiberi ölçerken, tüm performans göstergelerinin doğru sonuçlarını elde etmek için ölçüm için ölçülen optik fiberle eşleşen OTDR'yi seçtiğinizden emin olun.

15. Yaygın optik test cihazlarında "1310nm" veya "1550nm" ne anlama gelir?

Cevap: Optik sinyalin dalga boyunu ifade eder.Fiber optik iletişimde kullanılan dalga boyu aralığı yakın kızılötesi bölgede olup, dalga boyu 800nm ​​ile 1700nm arasındadır.Genellikle kısa dalga boyu bandına ve uzun dalga boyu bandına bölünür, ilki 850nm dalga boyunu, ikincisi ise 1310nm ve 1550nm'yi ifade eder.

16. Mevcut ticari elyaflarda, ışığın hangi dalga boyu en küçük dağılıma sahiptir?Hangi dalga boyunda ışık en az kayba sahiptir?

Cevap: 1310nm dalga boyuna sahip ışık minimum dağılıma sahiptir ve 1550nm dalga boyuna sahip ışık minimum kayba sahiptir.

17. Fiber çekirdeğin kırılma indisinin değişimine göre fiber nasıl sınıflandırılır?

Cevap: Kademeli fiber ve dereceli fiber olarak ikiye ayrılabilir.Adım fiberi dar bir bant genişliğine sahiptir ve küçük kapasiteli kısa mesafeli iletişim için uygundur;Gradyan fiber daha geniş bir bant genişliğine sahiptir ve orta ve büyük kapasiteli iletişim için uygundur.

18. Fiberde iletilen ışık dalgalarının farklı modlarına göre fiberler nasıl sınıflandırılır?

Cevap: Tek modlu fiber ve çok modlu fiber olarak ikiye ayrılabilir.Tek modlu bir fiberin çekirdek çapı yaklaşık 1 ila 10 um'dir.Belirli bir çalışma dalga boyunda, büyük kapasiteli uzun mesafeli iletişim sistemleri için uygun olan yalnızca tek bir temel mod iletilir.Çok modlu fiber, çok modlu ışık dalgalarını iletebilir ve çekirdek çapı yaklaşık 50-60 μm'dir ve iletim performansı, tek modlu fiberden daha kötüdür.

Çoğullama korumasının mevcut diferansiyel korumasını iletirken, trafo merkezinin iletişim odasına kurulu fotoelektrik dönüştürme cihazı ile ana kontrol odasına kurulu koruma cihazı arasında çok modlu optik fiberler sıklıkla kullanılır.

19. Bir adım indeksli fiberin sayısal açıklığının (NA) önemi nedir?

Cevap: Sayısal Açıklık (NA), fiberin ışık alma yeteneğini gösterir.NA ne kadar büyük olursa, fiberin ışık toplama yeteneği o kadar güçlü olur.

20. Tek modlu fiberin çift kırılması nedir?

Cevap: Tek modlu bir fiberde iki ortogonal polarizasyon modu vardır.Fiber tamamen silindirik olarak simetrik olmadığında, iki ortogonal polarizasyon modu dejenere olmaz.İki ortogonal polarizasyonun modları arasındaki farkın mutlak değeri çift kırılma içindir.